Doktorand i informationsvetenskap

2021-05-31

Institutionen för ABM rekryterar en doktorand inom projektet Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program on Humanities and Society (WASP-HS) vilket syftar till att förverkliga forskning och utveckla kompetens kring konsekvenser och utmaningar med artificiell intelligens och autonoma system till gagn för både mänskligheten och samhället.

WASP-HS är ett tioårigt program som initierats av och finansieras av Marianne och Marcus Wallenberg Foundation (MMW) med 660 miljoner kronor. Utöver detta får programmet stöd från industrin och deltagande universitet. Några huvudmål är att skapa mer än 10 nya fakultetstjänster och 70 nya doktorandtjänster.

För närvarande bedrivs forskning inom programmet inom disciplinerna digital humaniora, digitalt kulturarv, kritiska kulturarvsstudier, genusvetenskap, artificiell intelligens, datorlingvistik och digital bildanalys.

Arbetsuppgifter: Som doktorand kommer du att arbeta i forskningsprojektet ”Quantifying Culture: AI and Cultural Heritage Collections”, som finansieras av WASP-HS och leds av docent Anna Foka.

Lär mer om tjänsten via Uppsala Universitets jobbportal (länk).